Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Αυγής, καταγράφει ένα ποσοστό πάνω από 60% που κρίνει πως η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με το ποσοστό να περιλαμβάνει και έναν στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ. Όσον αφορά στην Παιδεία και την λειτουργία των σχολείων, ένα 52% αναφέρει πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή, ενώ ένα 43% δηλώνει ικανοποιημένο. Ένα 62% δεν είναι ικανοποιημένο από την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς, ενώ ένα 26% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Όσον αφορά την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, ποσοστό 49% δεν είναι ικανοποιημένο ενώ 46% δηλώνει ικανοποιημένο.

Ενδεικτικό είναι πως αρνητική γνώμη για την στήριξη στη δημόσια Υγεία έχει και ένας στους 4 ψηφοφόρους της ΝΔ. Σε όσους δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία, ένας στους τρεις είναι ψηφοφόρος της ΝΔ. Το 62% των ερωτώμενων δηλώνει μη ικανοποιημένο από τα μέτρα για τις συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των μισών ψηφοφόρων της Ν.Δ. του 2019 και του 70% των νέων 17-24 ετών και των 24-34 ετών, που είναι οι βασικοί χρήστες των μέσων.

Για τα Ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά την ένταση με την Τουρκία, η πλειονότητα απαντά αρνητικά στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση διεκδικεί αποτελεσματικά την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. στην Τουρκία για την επιθετική στάση της στην ανατολική Μεσόγειο. Έξι στους δέκα συμφωνούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη και στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι ενδεικτικό το ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκει στήριξη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στήριξη βρίσκει και σε έναν στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ.

Γκάλοπ της Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ

Επίσης, σε δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα TV, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 39,4%, έναντι 19,1% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, έχουμε:

ΝΔ 39,4%
ΣΥΡΙΖΑ 19,1%
ΚΙΝΑΛ 7.3%
ΚΚΕ 5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%
ΜεΡΑ25 3,0%
ΑΛΛΟ 8,2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%

Επίσης, προκύπτει πως οι πολίτες ανησυχούν πρωτίστως για την οικονομία (43%) και μετά για την τουρκική προκλητικότητα (32%) και την πανδημία (20%). Ένα ποσοστό 39,4% δηλώνει πως εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 19,1%.

Με πληροφορίες από την Αυγή