Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχοντας χαρακτηρίσει ”εθνικισμό” το αναφαίρετο δικαίωμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Μετά την σχετική τοποθέτηση, λοιπόν, του κύριου Ραγκούση, ο κύριος Πικραμμένος υπογράμμισε: «Να το επαναλάβω για να το καταλάβουν όλοι: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανένα Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Δεύτερον: θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης  δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση».

Τι απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης πήρε το λόγο και απάντησε στον κύριο Πικραμμένο:

«Η φράση του είναι πολύ συγκεκριμένη και ρητή. «Τον εθνικισμό των 12 μιλίων» είναι η φράση  την οποία χρησιμοποίησε για να αναφερθεί στη δική μας την πρόταση. Επομένως κύριε Πρόεδρε εάν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης πρόκειται -προφανώς όπως σωστά είπατε κι εσείς κατά τη γνώμη μου- για ρητή αποδοκιμασία του κ. Χρυσοχοΐδη. Μέχρι να δείτε τα πρακτικά κ. Πικραμένε να μη δοκιμάσετε να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά να του ζητήσετε να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις