Η σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα είχε κάτι πολύ σημαντικό: Τεκμηρίωση. Πίνακες με στοιχεία από τον ECDC, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την ΟΣΥ κ.λπ. που συνέθεσαν μια ισχυρή επιχειρηματολογία απέναντι στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Αλλά είχε και μία ρελάνς: Πρόταση για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, εκπόνηση κοινού 6μηνου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και  διορισμός ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής.

Ο κ Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία με νούμερα και αποδείξεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε με χαρακτηρισμούς δηλώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά σήμερα λες και ζει σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη».

Η δήλωση του Στ. Πέτσα

«Βαθιά διχαστικός, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα.
Απερίγραπτα αδιάβαστος, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο, όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στρατηγική για τα μοριακά και τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, την πρόοδο στα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, δυστυχώς, και στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή. Εκεί, ανοιχτά και δημόσια θα έχουν την ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Θα έχει την ευκαιρία λοιπόν να διαγράψει τη σημερινή διχαστική και ασυνάρτητη παρουσία του με μία υπεύθυνη, ελπίζουμε, στάση».

Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου

Σε αυστηρό τόνο απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι ο Στ. Πέτσας «επιμένει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» σχετικά με τις κατηγορίες προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα στοιχεία του ECDC και του ΠΟΥ που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαιώνουν πως μόνο στην προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν θέλει μπορεί να ξαναμελετήσει τους πίνακες.

Ο κ. Πέτσας αντί να απαντήσει για την αδράνεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, για την ομολογία αποτυχίας με το δεύτερο lockdown, για τα ανεπαρκή μέτρα για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, για την αδράνεια ενίσχυσης των δημοσίων συγκοινωνιών, επιμένει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Αντί να ανακαλύπτει «διχαστικό λόγο» και εκτίθεται, ας απαντήσει στην πρόταση του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, υπό τον όρο της άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό και ΜΕΘ, συνταγογράφηση των τεστ για τους πολίτες και απόσυρση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν εν μέσω πανδημίας, όπως η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και το εργασιακό έκτρωμα του κ. Βρούτση για κατάργηση του 8ώρου εργασίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις