Βασίλης Κικίλιας: Η χώρα αντιμετωπίζεται πλέον ως μία υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου στο νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας. «Το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι ένα νοσοκομείο “κόσμημα”. Ανοίξαμε νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλάβαμε μόνιμους ιατρούς για τη ΜΕΘ και νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρίζουμε πλέον ως μία Υγειονομική Περιφέρεια όλη τη χώρα, με αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη και με αυτοθυσία» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Στη ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου νοσηλεύονται και δύο περιστατικά από την Καρδίτσα.

«Βλέπετε την τεράστια πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και πώς έχει διασπαρεί ο ιός στην κοινότητα στη Βόρεια Ελλάδα και επεκτείνεται παντού. Και είναι συγκλονιστικά αυτά που βλέπουμε καθημερινά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε. Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση «σε όλους με βάση τη σοβαρότητα της πανδημίας, είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Να προσέχουμε τους υγειονομικούς κανόνες, να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες, να μπορέσουν οι νεότεροι να μείνουν αυτή την εποχή μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Εν δυνάμει όλοι να σκέφτονται ότι είναι φορείς του ιού, να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν και την οικογένειά τους».

Ο κ. Κίκιλιας είπε ακόμη: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, αγχωμένος, υπάρχει αβεβαιότητα και στεναχώρια. Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα, πιστεύω ότι τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το lockdown και θα μπορέσουμε να κάνουμε, τηρουμένων των αναλογιών, πιο φυσιολογικά τις γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται». Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Υγείας για όλη αυτή την προσπάθεια, καθώς και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τη δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη βοήθειά της, ώστε να λυθούν κάποια θέματα και να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις