Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς συνεργάτης του με τον οποίο προ πενθημέρου, ήταν μαζί για συνεργασία στο γραφείο του, διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπεβλήθη σε έλεγχο αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, το Σάββατο το απόγευμα, και ήταν αρνητικός. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας οι δύο άνδρες φορούσαν διαρκώς μάσκα.

Αντίστοιχα, όλοι οι συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών, θα περάσουν από τεστ για κορονοϊό, αναφέρει σχετική ενημέρωση του Υπουργείου. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών, έχει δώσει εντολή, το νομοσχέδιο για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, να κατατεθεί κανονικά αύριο Δευτέρα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, για δημόσια διαβούλευση.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος (γενν. 1964)είναι Έλληνας πολιτικός ερευνητής και αναλυτής και πολιτικός. Είναι εν ενεργεία Υπουργός Εσωτερικών, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη[2] από τις 9 Ιουλίου 2019.

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι. Αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία” με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία.

Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις “Πολιτικές επιρροές στην Αθλητική Πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη Μεταπολίτευση” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαθήματα σχετικά με τις Κρατικές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνική πολιτική, την εκλογική συμπεριφορά και ανάλυση και τα πολιτικά κόμματα και δημοσκοπήσεις, ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 έως το 2016, έχοντας την επιστημονική εποπτεία σε εκατοντάδες κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Έχει επίσης παρουσιάσει δεκάδες πολιτικές έρευνες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει για μια σειρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις