Η προβολή του βίντεο έγινε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η αισθητική του ήταν (παλαιο)”σχολική” με “επική” μουσική και ένα συνονθύλευμα από εικόνες, όπως την “Πτήση του Ικάρου”, F-16 να πετούν, ήρωες της επανάστασης του 21 να “ίπτανται” κ.α.. Στο βίντεο προβαλλόταν επίσης μία εικόνα της Παναγίας (συνδυάζοντας και τα Εισόδια της Θεοτόκου) συνοδευόμενης από μία ψηφιακή καμπάνα που “χτυπούσε” με αληθινό ήχο. Η προβολή δε αρμάτων μάχης πάνω στη Βουλή, σε μία χώρα που έχει μία αιματηρή Χούντα, στην πρόσφατη ιστορία της, προκάλεσε ιδιαίτερα δυσάρεστους συνειρμούς. Την ίδια ημέρα είχε ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, τριψήφιος αριθμός νεκρών, για πρώτη φορά, ενώ γιατροί της Θεσσαλονίκης ειδικά, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

“Πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό”

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης τονίζει πως οι εικόνες «παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών“» και προσθέτει: «Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο». «Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».

“ΥΕΝΕΔοποίηση της δημόσιας ζωής”

Σε σχόλιό του το ΜέΡΑ25, αναφέρει: “Τη μία μέρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκει καλή ιδέα να μας θυμίσει από τον επίσημο twitter λογαριασμό της, ότι η χωροφυλακή ήταν ο πρόγονος της Άμεσης Δράσης. Σήμερα, κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της «Μέρας Ενόπλων Δυνάμεων». Η απανωτή αυτή ΥΕΝΕΔοποίηση της δημόσιας ζωής συνεχίζει με πολύ ανατριχιαστικό τρόπο ένα άλλο «μήνυμα» που εξέπεμψε η Κυβέρνηση τη 17η Νοέμβρη: ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να υπακούουν στο χωροφ… στον αστυφύλακα. Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι. Υ.Γ. Επίσης επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής να «τιμήσουν» τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του «φιλελεύθερου» κ. Μητσοτάκη;”

Τη μία μέρα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκει καλή ιδέα να μας θυμίσει από τον επίσημο twitter λογαριασμό της, ότι η…

Posted by ΜέΡΑ25 on Saturday, November 21, 2020

“Πάρτι” στα social media

Το θέαμα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στα social media, με αρκετούς πολίτες να σατιρίζουν το θέαμα. Ενδεικτικά:

1. Ποιος έδωσε την εντολή;
2. Πόσο κοστίζει;

(‘Ρεπορταζ’ το λέγαμε κάποτε αυτό)

Posted by Elena Akrita on Sunday, November 22, 2020

Υπήρξαν βέβαια και άλλες απόψεις, με εκείνους που αντέδρασαν… για τις αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις