Στην Πάτρα βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Στην εκτενή συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς και επιστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη αυτή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην επικείμενη γιορτή του Αγίου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου), πολιούχου της Πάτρας, και τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης και τήρησης των μέτρων, με σκοπό να μην υπάρξουν εικόνες σαν εκείνες του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη (26 Οκτωβρίου), κατά την οποία παρατηρήθηκε συνωστισμός και ”χαλάρωση” των μέτρων.

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι» ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για έκτακτα μέτρα και ελέγχους από την Κυριακή 29/11 στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα, ο κύριος Χρυσοχοϊδης επισήμανε:

«Όπως είπε και ο Σεβασμιότατος, τον οποίο θα συναντήσω αμέσως μετά, φέτος θα έρθει ο Άγιος Αντρέας σε όλα τα σπίτια. Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Χωρίς επισκέψεις χωρίς συναναστροφές.

Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99.9 αλλά 100. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Η Αχαΐα έχει, όπως και όμοροι νομοί ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε: από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία. Όμως, οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και κυρίως τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι ελάχιστα. Στη σύσκεψη είδα αποφασισμένους ανθρώπους. Να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συμπολιτών τους. Οι γιατροί στα νοσοκομεία, η Αστυνομία σε στοχευμένους ελέγχους για την απόλυτη τήρηση των μέτρων. Ζητώ λοιπόν κι από σας, από τον καθένα και την καθεμιά, να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στην Πάτρα, πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, στον οποίον και επανέλαβε την ανάγκη για τήρηση των μέτρων. Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης παρότρυνε τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα με σκοπό σύντομα να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση:

«Παρακαλώ τον πατραϊκό λαό με προσευχή, πίστη και ταπείνωση να σταθούμε και ως δώρο στον ‘Αγιο Ανδρέα, να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε, κατά τα μέτρα που ισχύουν, όπως έχω πει και άλλη φορά. Ούτως ώστε, να επιτρέψει ο Θεός και πάλι να δούμε ο ένας τον άλλο από κοντά, να αγκαλιαστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να δούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας, να είναι υγιείς».

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Πάτρα ανήκει στις επτά πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας αναφορικά με τον κορονοϊό, ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση, και ιδίως ενόψει μιας τόσο μεγάλης γιορτής για την πόλη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Πελετίδη, προχωρώντας σε συστάσεις για τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις