Ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς που αρχίζει και που τελειώνει η αλήθειά του, αλλά και για ποιο λόγο «προέκυψε» είναι επόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις. Τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την αξιοπιστία των στοιχείων που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα και αποτελούν τη βάση των προτάσεων των επιδημιολόγων.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και καιρό ζητά την πλήρη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αυτή τη φορά κάνει λόγο για εισαγγελική παρέμβαση «για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία, γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πλέον το λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες». Επίσης κάνει λόγο για εγκληματικές οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζει ότι είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ.

Το θέμα αυτό προκάλεσε επίσης και τη σφοδρή αντίδραση του Κιν.Αλ. και ΜέΡΑ25. Ενώ ο ΕΟΔΥ από την πλευρά, μέσω διαρροών, επιχειρεί να το διαψεύσει  λέγοντας ότι «τα δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που «φιλοξενούνται» σε κυριακάτικα έντυπα αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις