Στον ένατο όροφο του νοσοκομείο Ευαγγελισμός και συγκεκριμένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό και το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε μέσω social media ότι εισήχθη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλακιωτάκης στο νοσοκομείο με δικό του όχημα και άμεσα εισήχθη σε κλίνη ΜΑΦ.

Όπως μετέδωσε το Open τις τελευταίες μέρες ο πυρετός του υπουργού δεν υποχωρούσε και τις τελευταίες μέρες είχε χαμηλό οξυγόνο. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πυρετός επιμένει μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ του χορηγείται ενδοφλέβια αντιβίωση. Από το πρωί ο υπουργός έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ παρουσιάζει δύσπνοια.

Τονίζεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που αναγκάζεται να νοσηλευτεί λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός το βράδυ του Σαββάτου έγραψε στο Facebook: «Οι γιατροί μου συνέστησαν να νοσηλευτώ στον Ευαγγελισμό προκείμενου να μου χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή. Ακολουθώ τις οδηγίες τους, ώστε να επανέλθω το ταχύτερο στα καθήκοντα μου».

Η ανακοίνωση του υπουργού:

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως ο κ. Πλακιωτάκης είναι θετικός στον κορονοϊό.

Μήνυμα για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Την Πέμπτη ο υπουργός είχε στείλει μήνυμα για πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας. Απευθυνόμενος εξ αποστάσεως στην εθνική αντιπροσωπεία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, με αφορμή τροπολογία αρμοδιότητάς του που έχει καταθέσει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Πλακιωτάκης άδραξε την ευκαιρία να αφυπνίσει ως παθών απέναντι στον κοινό εχθρό του ιού.

«Κι εγώ τηρούσα τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά ο ιός είναι παντού», επισήμανε, απευθύνοντας στους συναδέλφους τους βουλευτές σύσταση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία που δοκιμάζεται και εκείνους που πιθανόν αμφισβητούν την αναγκαιότητα των περιορισμών.

Είχε ξανακάνει τεστ τον Σεπτέμβριο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός είχε υποβληθεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου σε τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο κ. Πλακιωτάκης σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ υποβλήθηκε μάλιστα και σε επαναληπτικό τεστ κι αφού και αυτό βγήκε αρνητικό μπόρεσε και επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις