Αποζημίωση 100.000 ευρώ διεκδικεί ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, μέσω αγωγής που κατέθεσε κατά της προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γ. Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορεί, μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ότι προσέβαλε το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του.

EUROKINISSI

Παράλληλα, στην αγωγή του υποστηρίζει ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας «με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο», όπου θα εκδικαστεί η έφεσή του.

«Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο» αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην αγωγή.

Τι θα γίνει με την άρση της ασυλίας του Λαγού

Σημειώνεται πως ο Ι. Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Στις 11 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, είχε δηλώσει πως παρελήφθη το αίτημα των ελληνικών Αρχών για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Συγκεκριμένα οι νομικές υπηρεσίες έδωσαν το πράσινο φως να γίνει συνεδρίαση για το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα «χωρίς καθυστέρηση». Ουσιαστικά αρχίζει η διαδικασία άρσης της ασυλίας και του Λαγού. Πριν τον Λαγό προηγούνται όμως και άλλοι ευρωβουλευτές, όπως οι Καταλανοί που έχουν καταδικαστεί στην Ισπανία για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος το 2017 για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις