Για τον τρόπο με τον οποίο κόλλησε κορονοϊό μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου 2020, γνωστοποίησε μέσω social media βγήκε θετικός στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

«Όχι, δεν έχω συμπτώματα. Την Παρασκευή είχε έρθει ένας δήμαρχος στο γραφείο. Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα, όπως σε κάθε συνάντηση. Διαβάσαμε το Σάββατο σε μια ανάρτησή του ότι ήταν θετικός. Ο αντιπεριφερειάρχης χθες έκανε τεστ, βγήκε θετικός, οπότε έκανα κι εγώ σήμερα και βγήκα κι εγώ θετικός. Θα κάνουμε ό,τι λέει το πρωτόκολλο, προφανώς. Κάναμε και στη σύζυγο και στον γιο, είναι αρνητικοί», δήλωσε στην τηλεόραση του Star, ο Γιώργος Πατούλης.

Η ανάρτηση της Μαρίνας Πατούλη

Λίγο αργότερα, σχετική ανάρτηση έκανε και η Μαρίνα Πατούλη, γράφοντας: «Ο σύζυγός μου, Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε θετικός στον ‪Covid-19. Ως εκ τούτου, υποβλήθηκα τόσο εγώ, όσο και ο γιος μας, σε τεστ κορονωϊού και τα αποτελέσματα και των δύο βγήκαν αρνητικά. Δεν έχω εμφανίσει καθόλου συμπτώματα, ωστόσο, τηρώντας το πρωτόκολλο που έχει οριστεί, θα ακυρώσω κάθε προγραμματισμένη δραστηριότητά μου, μεταξύ των οποίων συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια και επαγγελματικές συναντήσεις, και θα παραμείνω σε απομόνωση για 3-4 ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Παράλληλα, θα υποβληθώ άμεσα και σε 2ο τεστ προκειμένου να γνωρίζω 100% ότι παραμένω αρνητική στον ιό».

Η αρχική ανάρτηση του Γιώργου Πατούλη

O Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook. «Eνημερώθηκα από Δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Θα παραμείνω το επόμενο διάστημα σε απομόνωση, ασκώντας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια τα καθήκοντα μου. #Μένουμε_Ασφαλείς», έγραψε συγκεκριμένα στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Γ. Πατούλης: Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Πριν από λίγες ημέρες ο Περιφειάρχης Αττικής και Πρόεδρος ΙΣΑ, Γ. Πατούλης είχε στείλει επιστολή στους ιδιώτες γιατρούς, μέλη του ΙΣΑ, με την οποία τους ζητά να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισημαίνει τα εξής:

“Η πατρίδα μας δίνει μια κρίσιμη μάχη ενάντια στην πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα. Οι συνάδελφοί μας, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τις ζωές των συμπολιτών μας. Έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Οι ιδιώτες γιατροί της Αθήνας απέδειξαν το υψηλό αίσθημα ευθύνης από το οποίο διακατέχονται διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και προσφέροντας ακόμα και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

EUROKINISSI

Ωστόσο η μάχη ενάντια στην επιδημία θα κριθεί από την οργάνωση και την αντοχή των δομών υγείας. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.

Είμαστε υπέρ της μονιμότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο αυτή είναι μια ειδική συνθήκη και ο ιατρικός κόσμος οφείλει να συσπειρωθεί.

Σας καλώ να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και να συμμετέχετε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις