Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την αντιπρότασή του στην έκθεση Πισσαριδη που περιλαμβάνει πέντε βασικούς άξονες, που αφορούν την στρατηγική διαχείρισης του ταμείου ανάκαμψης με έμφαση «στην υγεία και το κοινωνικό κράτος».

Το προσχέδιο, περιλαμβάνει πέντε άξονες, γiα τη δίκαιη πράσινη ανάπτυξη με την κοινωνία μαζί, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την δίκαιη ψηφιακή μετάβαση και την αναζωογόνηση πόλεων και υπαίθρου.

Ακόμη, το σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το Ταμείο ανάκαμψης, είναι να προωθήσει τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας με συλλογικές συμβάσεις, ενίσχυση των μισθών και πολύπλευρη στήριξη της εργασίας, ανανέωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του ενιαίου και καθολικού κοινωνικού κράτους.

«Δικαιότερη φορολογία, μείωση της φοροδιαφυγής και προοδευτική φορολόγηση, που θα ελαφρύνει χαμηλότερες και μεσαίες εισοδηματικές ομάδες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι πέντε άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο «αντι-Πισσαρίδη» βασίζεται σε πέντε άξονες:

  • Δίκαιη πράσινη μετάβαση με την κοινωνία μαζί.
  • Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της εργασίας, έμφαση στην εργασία των νέων και των γυναικών
  • Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
  • Δίκαιη ψηφιακή μετάβαση, κοινωνική συνοχή και ανθεκτικότητα.
  • Αναζωογόνηση πόλεων και υπαίθρου.

Όσον αφορά το κομμάτι των εργασιακών, ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται την πιλοτική εφαρμογή 35ωρου και τετραήμερη εργασία αλλά με διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους.

«Η εργασία αποτελεί παραγωγική δύναμη πάνω στη λογική ότι η στήριξη των μισθών, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των ανισοτήτων συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ανοίγοντας τη συζήτηση ακόμα και για πιλοτική εφαρμογή 35ώρου ή τετραήμερου εργασίας με παράλληλη διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους» τονίζει δημοσίευμα της Αυγής.

Τέλος, για το κοινωνικό κράτος και την υγεία, τονίζεται πως η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση σε ένα νέο ΕΣΥ, με προτεραιότητα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, την ποιοτική φροντίδα, την ανάπτυξη νέων αποτελεσματικών υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες υγειονομικές ανάγκες και στο αίτημα της «θωράκισης» των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας της χώρας.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις