«Ανοίξαμε τα μανικιούρ πεντικιούρ γιατί συμβάλλουν στη ψυχολογική ανάταση του γυναικείου πληθυσμού». Αυτή είναι η επίσημη δήλωση του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.  Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political, ερωτηθείς αν ήταν τόσο μείζον να ανοίξουν οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ, απάντησε με σεξισμό και χωρίς επιχειρήματα.

Προκειμένου μάλιστα να πείσει για την ορθότητα της απόφασης που ελήφθη, δήλωσε ότι η επιθυμία για άνοιγμα των κέντρων περιποίησης νυχιών παραλίγο να γίνει κίνημα… «Σεβαστήκαμε την επιθυμία που κόντεψε να γίνει κίνημα αυτές τις μέρες. Είναι ένας κλάδος που τον έχουμε μετρήσει. Επίσης, είχαμε πληροφορίες και στοιχεία ότι αυτό θα ενέτεινε την παραοικονομία και ενδεχομένως τη διασπορά του ιού από την κυκλοφορία από σπίτι σε σπίτι επαγγελματιών του κλάδου. Ορθώς η κυβέρνηση παρενέβη και έδωσε λύση σε αυτό το θέμα», είπε συγκεκριμένα.

Οι κανόνες για τις υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ

Σημειώνεται ότι από σήμερα, Τρίτη οι επιχειρήσεις μανικιούρ – πεντικιούρ ανέβασαν ρολά  καθώς έλαβαν χθες το «πράσινο φως», Όπως, όμως, ισχύει και για τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ θα παρέχονται από σήμερα με πολύ αυστηρούς υγειονομικούς όρους.

Ειδικότερα πρόκειται για:

 • Υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04
 • Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05

Ως προς τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων προβλέπονται τα εξής μέτρα:

 • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
 • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
 • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
 • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
 • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
 • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.
  Ποιον κωδικό χρησιμοποιούμε για μετάβαση σε τέτοια καταστήματα

Ο κωδικός 2 στο SMS προς το 13033

Για την μετάβαση των πολιτών στα κομμωτήρια, ή στα κέντρα για μανικιούρ – πεντικιούρ πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός με τον αριθμό 2 όταν στέλνουμε το απαραίτητο μήνυμα στον ειδικό αριθμό 13033.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις