Το εμβόλιο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η είδηση ότι η χώρα θα προμηθευτεί μόνο 300 χιλιάδες δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, «επιβεβαιώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή».

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνταγογράφηση των των τεστ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η είδηση ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, δηλαδή θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 πολίτες, επιβεβαιώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φωνάζει από την πρώτη στιγμή:

Ότι το εμβόλιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μία πανδημία εκτός ελέγχου.

Η κυβέρνηση, που ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μείωση κατά 580 εκατ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία εν μέσω πανδημίας, οφείλει να σοβαρευτεί επιτέλους. Έστω και τώρα να προχωρήσει:

– στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ ώστε να γίνονται μαζικά και δωρεάν στους πολίτες, για να έχουμε έγκυρη και έγκαιρη εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

– σε ενίσχυση του ΕΣΥ με κίνητρα και σχέδιο για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, που απουσιάζει εντελώς από οποιαδήποτε αναφορά της Κυβέρνησης

– σε επίταξη, όπου χρειάζεται, των ιδιωτικών κλινών, ώστε να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ.

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να συνεχιστεί. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Να δοθεί στο σύνολό του το Δώρο Χριστουγέννων – Ένα στα πέντε παιδιά εκτός τηλεκπαίδευσης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χορηγηθεί άμεσα όλο το Δώρο των Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο αρνείται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία σήμερα να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης μέσω της διαμαρτυρίας τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο αρνείται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται τη κριτική.

Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης. Μία ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζόμενους, κατέληξε σε προσαγωγές.

Για άλλη μια φορά ζητάμε την άμεση χορήγηση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν σε καραντίνα».

«Να σταλεί τώρα εξοπλισμός στα σχολεία»

«Με χθεσινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι «σύντομα» θα δοθούν κουπόνια για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και φοιτητές από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο όμως είναι αμφίβολο πόσο «σύντομα» θα ενεργοποιηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις