Λόγο για εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. «Όταν φωνάζαμε για εργασιακούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα που βρέθηκαν 190 κρούσματα η κυβέρνηση μίλαγε για την ατομική ευθύνη. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και οι πολίτες πια το ξέρουν» υποστηρίζει.

Ακολούθως απευθύνθηκε στον Στέλιο Πέτσα διερωτώμενος: «Ας μου απαντήσει ο κος. Πέτσας, με ποια στοιχεία άνοιξαν τα μαγαζιά τη Δευτέρα για να τα κλείσουν την Τετάρτη στη Δυτική Αττική;. Τι έλεγχοι γίνονται στους εργασιακούς χώρους και τα μεγάλα εργοστάσια; Γιατί εκβιάζουν τους εργαζόμενους αν τυχόν νοσήσουν με απλήρωτες υπερωρίες; Ποια είναι τα μέτρα οικονομικής στήριξης που θα επιτρέψουν σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες να επιβιώσουν; Το κομμένο δώρο Χριστουγέννων και η χορήγηση δανείων αντί για ενίσχυσης;»

Επίθεση του Στέλιου Πέτσα στον Αλέξη Τσίπρα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην Ελευσίνα, ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό. «Ο κ.Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα» υποστήριξε.

Λόγο για εγκληματική αδιαφορία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την σοβαρότητα της κατάστασης, και υποστήριξε πως η υφιστάμενη κατάσταση σε Δυτική Αττική είναι απόρροια της εγκληματικής αδιαφορίας και της διαχειριστικής ανικανότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο και συνδικαλιστές

«Δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους ίδιους τους πολίτες. Είναι προφανές ότι όλα όσα δηλώνουν οι επιστήμονες εδώ και καιρό, σχετικά με την έλλειψη των στοιχείων σε καθημερινή βάση, αποδεικνύονται σήμερα.  Η Αντιπεριφέρεια είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους αρμόδιους με σχετικό έγγραφο για την πραγματοποίηση ελέγχων στην Ελευσίνα και στη Δυτική Αττική. Όμως υπήρξε ολιγωρία και δυστυχώς ερχόμαστε εκ των υστέρων να κυνηγάμε την εξάπλωση της πανδημίας αντί να την προλαμβάνουμε», τόνισε ο κος. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις