Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε, με ανάρτησή του στο facebook, στην Έλενα Ακρίτα και όσα προσφάτως έγραψε για τα δάνεια που έχει πάρει από τράπεζες ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αφορμή για την κόντρα στάθηκε η ανάρτηση της δημοσιογράφου που έκανε λόγο για δυο “διαμερισματάκια” που έχει στο Λονδίνο για αποκούμπι, αγορασμένα από τις υψηλές της αμοιβές τον καιρό που έγραφε σίριαλ στο ΜέγκαΑκολούθησε σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το πόσο χυδαίο είναι κάποιος να υποστηρίζει την μετάβαση στη δραχμή, ενώ έχει αποκούμπι, ενώ οι άλλοι θα βρίσκονταν στην απόλυτη φτώχεια. Και συνεχίστηκε με απάντηση της κ. Ακρίτα που έγραψε ότι γύρισε στην Ελλάδα όλα τα χρήματα που είχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό- συγκεκριμένα στο Λονδίνο- και μετά ψήφισε Όχι στο Δημοψήφισμα. Πρόσθεσε δε ότι ποτέ δεν είχε υποστηρίξει τη μετάβαση στη δραχμή, ενώ κατηγορούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν πλήρωνε τα δάνειά του.

Ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτηση του αναφέρει ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και παραθέτει, μάλιστα, τα σχετικά έγγραφα τα οποία το επιβεβαιώνουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του: 

«Για τα δάνειά μου και του εάν χρωστάω ή όχι:

Πριν από μερικά χρόνια ο κ. Πολάκης στην Βουλή είχε ψευδώς ισχυριστεί ότι χρωστάω δάνεια που δεν πληρώνω. Τότε δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία διότι τί σημασία να δώσει κανείς στον Πολάκη, επειδή όμως η κα Ακρίτα έγραψε ψευδώς τα ίδια και δέχομαι συνεχώς μνμ του γιατί δεν με κυνηγούν ενώ δεν πληρώνω, ζήτησα και έλαβα από τις δυο τράπεζες την καρτέλα μου σήμερα που φαίνονται οι μηδενικές ληξιπρόθεσμες μου οφειλές! Δηλ ότι πληρώνω όλα αυτά τα χρόνια κανονικά και δεν έχω χάσει ούτε μία δόση.

Το ένα μου δάνειο, το στεγαστικό (540.000€) από την Τράπεζα Alpha είναι, όπως όλα τα τοκοχρεωλυτικά δάνειο που τα πρώτα δέκα χρόνια πληρώνεις τους τόκους και μετά αρχίζεις να αποπληρώνεις και το κεφάλαιο. Θα δείτε στην ενημέρωση της Τράπεζας ότι έχω μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι μου έκαναν και μείωση επιτοκίου ως bonus επειδή δεν έχω καθυστερήσει καν έστω μία δόση. Σημειώστε ότι το δάνειο αυτό με εγγύηση το σπίτι μου το έλαβα πριν εκλεγώ βουλευτής δηλ το θέρος του 2007. Βουλευτής εξελέγημεν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007.

Το δεύτερο μου δάνειο το πήρα σχεδόν αμέσως μόλις εξελέγημεν βουλευτής με τον Λαός και ήταν επισκευαστικό (100.000€). Δυστυχώς τότε η Τράπεζα με συμβούλευσε και το πήρα σε ελβετικό φράγκο, όπως χιλιάδες άλλοι δανειολήπτες. Έτσι αν και έχω πληρώσει έως σήμερα περίπου 90.000€ χρωστάω περίπου αλλά τόσα. Και πάλι οι ληξιπρόθεσμές μου οφειλές είναι μηδέν!

Αν η κατηγορία της κας Άκριτα είναι γιατί δεν είμαι πλούσιος σαν και εκείνη και είχα ανάγκη δανεισμού για να αγοράσω σπίτι, τότε δέχομαι την κατηγορία δεν είμαι πλούσιος.

Αν η κατηγορία της είναι ότι δεν είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, τότε απλά έκανε λάθος πάνω στην προσπάθεια της να με συκοφαντήσει.

Ως προς το εάν η ίδια είχε πει η όχι ότι το νόμισμα

Δεν είναι φετίχ είναι αδιάφορο. Το έλεγε το κόμμα που υποστήριξε και υποστηρίζει και με τα κείμενα της προσπαθούσε να πείσει και άλλους να το κάνουν. Και φυσικά με δυο διαμερισματάκια στο Λονδίνο όταν εμείς όλοι θα καταστρεφόμασταν αν τελικά ο Τσίπρας μας οδηγούσε στην ΔΡΧ, ναι αυτό που έκανε ήταν ανήθικο. Όπως και αυτό που έκαναν ορισμένοι στην τηλεόραση να φτιάχνουν εταιρίες στην Κύπρο για να πληρώνουν μικρότερο φόρο αλλά ας μην ανοίξουμε και αυτό το θέμα…ειδικά αν το έκαναν και μετά υποστήριζαν Αγανακτισμένους και Σύριζα…»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις