Αν το 2020 ήταν ταινία με θέμα την Ελλάδα θα ήταν κατηγορία «περιπέτεια», παρά το γεγονός ότι η χώρα μετρά 4.172 νεκρούς  συμπολίτες μας και συνεχίζει… Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εξελίξεις του κορονοϊού, έτσι περιέγραψε τη χρονιά: «περιπετειώδη».

Ο κος Μητσοτάκης ανέφερε δυο φορές τον χαρακτηρισμό «περιπετειώδης» για το 2020. Αν και η αγωνία, η ανασφάλεια, η απώλεια ελευθεριών και κυρίως οι θάνατοι που χαρακτήρισαν το 2020, συνθέτουν μια «δραματική χρονιά» και τίποτα λιγότερο.

Η χώρα μας, κατά τη διάρκεια του χρόνου που απέρχεται, σημαδεύτηκε από την οδύνη της απώλειας, μέχρι σήμερα, 4.172 συνανθρώπων μας.  Σημαδεύτηκε από βίαιες αλλαγές των σταθερών όλων των πολιτών και από τραγικές οικονομικές απώλειες. Χιλιάδες εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και το οικονομικό αδιέξοδο.

Καμία αναφορά στους υγειονομικούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έκανε ούτε μια αναφορά στους υγειονομικούς. Για τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς του ΕΣΥ, που μας παρότρυνε η οικογένειά του να βγούμε στο μπαλκόνι να τους χειροκροτήσουμε, για όλους αυτούς που εδώ κι ένα χρόνο δίνουν μια «μάχη» από την οποία θα βγουν σωματικά και ψυχικά πληγωμένοι, δεν περίσσεψε λέξη. Κι ας μετρά ήδη νεκρούς ο κλάδος τους.

Η ομιλούσα σιωπή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι η δημόσια Υγεία δεν έχει να λαμβάνει. Προς ώρας δεν έχει λάβει καν το δώρο το Χριστουγέννων. Αλλά δεν έχει να λαμβάνει στο μέλλον, διότι το μέλλον της Υγείας ανήκει στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αντ΄ αυτού είπε πολλά για τον καινοτόμο θεσμό του click away που «έδωσε ανάσα στα μεγάλα και μικρά καταστήματα», και για το εμβόλιο.

Τελειώνοντας, έκλεισε την τοποθέτησή του όπως την άρχισε, με τη λέξη κλειδί: «Ήταν μια περιπετειώδης χρονιά». Όμως τι το adventurous, το παράτολμο, το δονκιχωτικό είχε αυτή η χρονιά; Ήταν ταραχώδης αλλά  κυρίως ήταν δραματική για τον πολύ τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις