Στην Κατερίνη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ίδιος συνομίλησε και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα ο  κ. Τσίπρας πραγματοποιεί σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του νομού Πιερίας.

Τσίπρας: Από κυβέρνηση των αρίστων σε κυβέρνηση των… αχρήστων

«Μείζον ζήτημα δημοκρατίας» για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ενώ άσκησε έντονη κριτική και για τη «διαχειριστική ανικανότητά» της συμπολίτευσης. Όπως, προανήγγειλε δε, μετά τις γιορτές θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της «δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας».

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπερβαίνει τα όρια» και επιλέγει να νομοθετεί  «σαν τον κλέφτη», όχι μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων, εκμεταλλευόμενη τις «έκτακτες συνθήκες» που επικρατούν στη Βουλή λόγω της πανδημίας και «εξυπηρετώντας συμφέροντα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια τροπολογία «τελευταίας στιγμής» του υπουργείου Παιδείας για την «εξίσωση» των πτυχίων ΑΕΙ με τους απόφοιτους κολλεγίων, κάνοντας λόγο για υπουργό «ιδιωτικής παιδείας» και πρωθυπουργό της «ελίτ». «Δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα και να νομοθετείτε νύχτα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την ίδια στιγμή, για να «βρούνε πελατεία οι ιδιοκτήτες των κολλεγίων», η κυβέρνηση «αλλάζει, μήνα Δεκέμβρη, εν μέσω πανδημίας, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δικαιοσύνη, αυτή είναι η αντίληψή σας για την αριστεία, αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δημοκρατία», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι θέμα «πολιτικών διαφορών», αλλά «μείζον ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των καταγγελιών για το «διπλό σύστημα καταγραφής» δεδομένων για την πανδημία, με τα μητρώα που, όπως είπε, «πληρώθηκαν πανάκριβα αλλά δεν επικοινωνούν οι βάσεις δεδομένων» και το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο συνδυασμό αδιαφάνειας και ασύλληπτου ερασιτεχνισμού».

«Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτό το πρόβλημα ήταν ότι δεν φταίει το χάος που προκαλέσατε αλλά αυτοί που το αποκάλυψαν», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόσφατη καταγγελία δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις