Εμβολιασμός Βασίλης Κικίλιας: Εμβολιάστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός ευχαρίστησε, εκ μέρους της πολιτείας – όπως είπε – το προσωπικό του νοσοκομείου. «Δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά ζήτημα ζωής. Το εμβόλιο θα μας βοηθήσει μαζί με τα μέτρα προστασίας, μαζί με την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τσίπρας: “Το εμβόλιο δεν είναι δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην ενισχύσει το ΕΣΥ”

Στον Ευαγγελισμό έλαβε τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του, λίγα λεπτά πριν τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μακριά από τις κάμερες όπως εξ αρχής είχε ζητήσει.  Ο κ.Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να υπάρχουν κάμερες κατά την διαδικασία του εμβολιασμού του παρά μόνον φωτογραφίες ενώ μετά τον εμβολιασμό του έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά την αποχώρησή του:

«Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά δεν πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στον εμβολιασμό. Μακάρι γρήγορα να εμβολιαστεί γρήγορα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού» τόνισε ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του, μετά τον εμβολιασμό του. Όπως υπογράμμισε, το «όπλο αυτό που μας προσφέρει η επιστήμη δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατέψει από ένα τρίτο κύμα».

Και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση και βεβαίως να ενισχύσει όλα τα πειραματικά φαρμακευτικά προγράμματα αγωγών.
«Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και σχέδιο. Το σχέδιο αυτό απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και μαζικά τεστ» επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, κάλεσε όσους έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο να προσέλθουν για να εμβολιαστούν. «Να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» κατέληξε.

Ποιοι θα εμβολιαστούν στη συνέχεια

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 4 Ιανουαρίου με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το εμβόλιο για τον ιό θα λάβουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστεύσης και Ασύλου. Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες βρίσκονται οι Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετριτης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, σε προτεραιότητα είναι οι Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργης, ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις