Στη Λέσβο βρέθηκε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, την προσωρινή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στο Μαυροβούνι, την 98 ΑΔΤΕ για να ακούσει τα εορταστικά κάλαντα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Eurokinissi

«Ήταν ένα δύσκολο έτος το 2020, αλλά μέσα από τις δυσκολίες βγήκαμε ισχυρότεροι, πιο ενωμένοι και πιστεύω πιο προσηλωμένοι στο στόχο να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο ουσιαστικό και έξυπνο. Έτσι ώστε κάνεις, ποτέ να μην μπορεί να αμφισβητήσει την αποτρεπτική τους ισχύ. Οπότε και πάλι να ευχηθώ σε εσάς σε όλα τα στελέχη της μεραρχίας να έχουμε μία καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ κατόπιν επισήμανε τον ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων στη διανομή των εμβολίων στη χώρα αλλά και στην πραγματοποίηση των rapid tests.

Eurokinissi

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Αρχηγό και τις Ένοπλες Δυνάμεις και την υποστήριξη την οποία παρέχουν και στην αντιμετώπιση της Υγειονομικής κρίσης, καθώς και οι Ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή, είτε μιλάμε για εξετάσεις που γίνονται με τη μορφή των rapid test, σε πολλά στρατόπεδα αυτή τη στιγμή διεξάγονται τέτοια rapid test. Ενθαρρύνω πάντα όλες και όλους στην πλατφόρμα testing.gov.gr, τα rapid test είναι δωρεάν για όλες και για όλους. Και βέβαια για την υποστήριξη που παρέχει ο στρατός για την εφοδιαστική αλυσίδα, ως προς την διανομή του εμβολίου -μία πολύ σύνθετη και δύσκολη άσκηση» υπογράμμισε ο κος. Μητσοτάκης, ευχαριστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις για την συμβολή τους, και ύστερα πρόσθεσε:

«Θα έχω την ευκαιρία τώρα και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης να συζητήσουμε γι’ αυτά. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνει πέρα και πάνω από τον πυρήνα της αποστολής τους και είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για την ελληνική κοινωνία συνολικά. Οπότε και πάλι καλή χρονιά και όλα τα καλά», κατέληξε.

Eurokinissi

Επίσκεψη του πρωθυπουργό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε κατόπιν το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την τεράστια προσφορά τους στον αγώνα κατά του κορονοϊού. «Το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια. Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό. Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ» τόνισε.

Eurokinissi

Έρχεται εκστρατεία ενημέρωσης – Σκοπός να πειστούν οι επιφυλακτικοί

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του εμβολιασμού, υποστηρίζοντας πως θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία πληροφόρησης με σκοπό να πειστούν και να αισθανθούν ασφάλεια οι πολίτες που είναι επιφυλακτικοί, ενώ σημείωσε για τους αρνητές πως θα αποτελέσουν το πιο δύσκολο κομμάτι της ”αποστολής”.

«Το παράδειγμά σας ξέρετε είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις. Διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία: Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε “να δούμε τις παρενέργειες”, τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε, και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές τους οποίους δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε», ανέφερε ο κος Μητσοτάκης.

Eurokinissi

Επιπροσθέτως, για την εν λόγω εκστρατεία πληροφόρησης, και υπογραμμίζοντας τα οφέλη του εμβολιασμού σε σύγκριση με τις μικρές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει, σημείωσε :

«Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer καταρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες νομίζω των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια.

Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους – οφέλους. Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί σας βλέπω καλά οργανωμένους. Άντε με το καλό να ξεκινήσουμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις