“Το αλαλούμ με τον εμβολιασμό συνεχίζεται” αναφέρει ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: “Μόνο ως τραγελαφική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα μας. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί στη δίνη του ανασχηματισμού με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο εμβολιαστικός της σχεδιασμός. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι θα ξεκινούσαν την Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά αναβλήθηκαν αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Πιθανόν η κυβέρνηση στο ολικό απαγορευτικό που επανέφερε για μία εβδομάδα στη χώρα συμπεριέλαβε «κατά λάθος» και τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Ας ελπίσουμε ότι οι συνέπειες των πράξεών της δεν θα είναι για άλλη μία φορά επώδυνες για τη χώρα”.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές καταγγελίες από γιατρούς και νοσηλευτές για αναβολή των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα εμβολιασμών τους. Σε όλες τις χώρες, το υγειονομικό προσωπικό προηγείται στους εμβολιασμούς γιατί είναι εκείνο που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο και εκείνο που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στη μάχη κατά της πανδημίας. Καταγγελίες πως ο εμβολιασμός τους αναβλήθηκε έγινε από εργαζόμενους και συλλόγους σε Αρκαδία, Ηλεία, Μεσσηνία, Μεσολόγγι, Χαλκίδα και Βόλο.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου ανέφερε: “Συνοψίζουμε: Από το απόγευμα ως τώρα μαθαίνουμε πως με άνωθεν εντολές ακυρώνονται οι για Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών στα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Τρίπολης και Μεσολογγίου. Τι γίνεται ρε παιδιά ; Ρεβάνς από “Αρίστους” μετά το ξεμπρόστιασμα ;

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 1/1/21
Πρωτοχρονιάτικη καταιγίδα νέων ακυρώσεων εμβολιασμών υγειονομικών

Χθες…

Posted by Δέσποινα Τοσονίδου on Friday, January 1, 2021

Όσον αφορά τις καταγγελίες για τον Βόλο, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ανέφερε:

“Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού. Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς”.

Να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει πως από την Δευτέρα, σε 40 νοσοκομεία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Για το μπαράζ εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών διάφορων βαθμίδων, ο Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το Κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο”.

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις