«Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει ανακοίνωσή του υπουργείου Υγείας, με αιχμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις στο σχέδιο εμβολιασμών.

Υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη “μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

ΣΥΡΙΖΑ: Πλιάτσικο και ανικανότητα

«Πλιάτσικο και ανικανότητα», όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων».

ΚΙΝΑΛ: Τραγελαφική η κατάσταση με τον εμβολιασμό στη χώρα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ μετά την πρεμιέρα που έγινε με τον εμβολιασμό στη χώρα, η οποία σημαδεύτηκε από εικόνες κυβερνητικών στελεχών που έκαναν πρώτοι το εμβόλιο (άγνωστο με ποια κριτήρια), την ίδια στιγμή που υγειονομικοί καταγγέλλουν πως ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί τους.

«Το αλαλούμ με τον εμβολιασμό συνεχίζεται» αναφέρει ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Μόνο ως τραγελαφική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα μας. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί στη δίνη του ανασχηματισμού με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο εμβολιαστικός της σχεδιασμός. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι θα ξεκινούσαν την Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά αναβλήθηκαν αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Πιθανόν η κυβέρνηση στο ολικό απαγορευτικό που επανέφερε για μία εβδομάδα στη χώρα συμπεριέλαβε «κατά λάθος» και τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19. Ας ελπίσουμε ότι οι συνέπειες των πράξεων της δεν θα είναι για άλλη μία φορά επώδυνες για τη χώρα».

Σοβαρές καταγγελίες

Αναστάτωση έχει προκληθεί με το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς και σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2021, υπήρξαν καταγγελίες πως αναβλήθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός υγειονομικών σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πρόκειται για εμβολιασμό στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου ανέφερε πως 47ο ραντεβού για εμβολιασμό που είχαν οριστεί για τη Δευτέρα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Επίσης, υπήρξε καταγγελία από γιατρούς με υπογραφή συνδικαλιστικού φορέα που ανέφερε: «Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά “άνωθεν ενημέρωση” πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά».

Φωτογραφία του γιατρού κ. Παπανικολάου

Και συνεχίζουν: «Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους “κατά προτεραιότητα” εμβολιασμούς “κυβερνητικών παραγόντων” και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει:

  • Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις;
  • Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ;
  • Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;»
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις