Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δηλώσεις Γεωργιάδη επιβεβαιώνουν «τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη και την εισήγηση της επιτροπής για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου

Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Τι δήλωσε το πρωί ο Γεωργιάδης

Για τα μέτρα που ελήφθησαν με αφορμή τα Θεοφάνια στις εκκλησίες μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας «δεν θέλαμε ”νέο Άγιο Δημήτριο”» και διαμηνύοντας πως «ο νόμος ισχύει για όλους». Η κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει στα Θεοφάνια το λάθος που έκανε με τη συρροή πιστών στην εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου επεσήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε τι λέει στο 4.11 του βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις