Σε λειτουργία στη Μύκονο παραβρέθηκε ανήμερα τα Θεοφάνεια η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, παρά τη σχετική απαγόρευση. Η ίδια σχολίαζε ότι η Θεία λειτουργία τελέσθηκε με τήρηση όλων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως και ο Αγιασμός των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης της Μυκόνου παρουσία ελαχίστων πιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να είναι κλειστές οι εκκλησίες αυτή την εβδομάδα αλλά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της αποφάσισε ότι μπορούν να ανοίξουν —παρά τη διασπορά του κορονοϊού. Έτσι, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λειτούργησε κανονικά στη Μητρόπολη, όπου και παρέστη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, απέστειλε Συνοδική Επιστολή προς τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά «σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την εορτή των Θεοφανείων».

Ειδικότερα, οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου προβλέπουν ότι η παρουσία πιστών εντός των ιερών ναών επιτρέπεται μόνο με χρήση μάσκας και βάσει τον κανόνων για την αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά: 1 άτομο ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση δύο μέτρα μεταξύ τους και μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών 25 στους μικρούς ναούς και 50 στους κεντρικούς ιερούς ναούς μητροπολιτικούς κτλ.

Στην ίδια επιστολή, ο αρχιεπίσκοπος επιχειρεί να ρίξει τους τόνους που προκάλεσε το «ιερό αντάρτικο» αποφασίζοντας «να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδοτήσεως, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο» και «να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο» δίνοντας, όπως λέει η επιστολή, «το καλό παράδειγμα».

Να σημειώσουμε πως η επιστολή του Ιερώνυμου καταλήγει αναφέροντας πως «η επικοινωνία πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις