Η συνάντηση γίνεται μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου υπάρχει ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαχείριση της πανδημίας και φόβος για ύπαρξη τρίτου κύματος και ο Αλέξης Τσίπρας σε μία κίνηση πολιτικού και θεσμικού ενδιαφέροντος επιθυμεί να μεταφέρει τις αιτιάσεις του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς να ακολουθεί τις εισηγήσεις της Επιτροπής την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει υπό ασφυκτική πίεση χωρίς ουσιαστική ενίσχυση.

Παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση για παλινωδίες και εικόνα μπάχαλο όπως αυτό που προέκυψε με το άνοιγμα των σχολείων. Στο ζήτημα των σχολείων αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης σημειώνοντας πως «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο και με τα σχολεία και αδιαφορεί για τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, των μαθητών και με την αγωνία των γονέων. Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στην επανάληψη των λαθών που έγιναν στις 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη επέκταση της νόσου, επικαλούμενος τις εικόνες των Εκκλησιών στα Θεοφάνεια. Θα υποστηρίξει μάλιστα ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια χαλαρή τακτική με μοναδικό κριτήριο το να μην έχει πολιτικό κόστος από μία σύγκρουση με την Εκκλησία. Ωστόσο, θα επισημάνει ότι μέσα σε δύο μήνες και 8 ημέρες έχουν καταγραφεί 4.500 νεκροί.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να διερευνηθεί η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία παρότι υπήρξαν προειδοποιήσεις λοιμωξιολόγων δεν λήφθηκαν μέτρα στην συμπρωτεύουσα για τον εορτασμό του Αγ.Δημητρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με επιστήμονες και μέλη της Επιτροπής για την πορεία της πανδημίας, κατά τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα μετά και τις εικόνες αυτές, ζήτησε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πανδημία προκειμένου να στηλιτεύσει την κυβερνητική ανεπάρκεια ενώ αναμένεται να καταθέσει δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις