Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας που απορρέει από την αδυναμία και την ανεπάρκεια ικανού σχεδίου αντιμετώπισης της έκρηξης του κορονοϊού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε, τον ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός των νεκρών και ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ήταν πιο οξύ. «Όταν τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, ευθύνη όλων μας είναι να καταθέτουμε και προτάσεις». Προτάσεις και σκέψεις επείγουσες στην εφαρμογή τους για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας όπως λένε οι επιστήμονες, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία των θεσμών καθώς και στην επιτακτική ανάγκη για λογοδοσία της εξουσίας, παράμετροι που δεν πρέπει να υποτιμώνται με πρόσχημα την κατάσταση υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά της τόνισε ότι η πανδημία είναι μία πρόκληση για όλους τους Έλληνες και έκανε λόγο για το μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας παρά τις διαφορές πολιτικές θέσεις, αφού προέχει η προστασία των πολιτών. Παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα θέματα όπως αυτό της Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τραγική διαχείριση της πανδημίας τονίζοντας την ανάγκη σχεδίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις