Ποιες δυσκολίες υπάρχουν σε ξεχωριστό άνοιγμα της 3ης Λυκείου. «Ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών» είπε η υπουργός Παιδείας. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των Λυκείων, και όπως είπε η υπουργός, η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών για να προχωρήσει.

Οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορονοϊού μέσα από την ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν, όταν ανοίξουν τα Λύκεια, να μπαίνουν στο edu.testing.gov.gr που έχει σχεδιαστεί για τους εκπαιδευτικούς, και να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορονοϊού.

Τρίτη Λυκείου

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος μόνο της 3ης Λυκείου τις επόμενες μέρες, η κ. Κεραμέως αφού τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην 2η Λυκείου διδάσκουν και στις άλλες τάξεις. Επομένως όπως είπε, θα είναι δύσκολο ένας εκπαιδευτικός να πρέπει να κάνει και δια ζώσης μάθημα στην3η Λυκείου, και εξ αποστάσεως στις άλλες.

Ωστόσο η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την 3η Λυκείου και τα δεδομένα εξετάζονται συνεχώς. Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως υποστήριξε, πάρθηκε και η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, καθώς αυτοί έδωσαν το «πράσινο φως». Όπως είπε αυτό θα γίνει με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και επιπλέον μέτρα (όπως η κλιμακωτή προσέλευση των μαθητών).

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης τα νέα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης, ενώ η αναχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά ομάδες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του εκάστοτε σχολείου. Σημειώνεται, πως για την μετακίνηση των γονέων και των κηδεμόνων, θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις