Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια στις 4 Ιανουαρίου που ήταν και η τελευταία μέρα του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς εκείνη ακριβώς τη μέρα έγιναν και οι ανακοινώσεις από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Χρήστο Ταραντίλη, κατανεμήθηκαν 4.700.000 ευρώ μέσω περιφερειών δήμων και διευθύνσεων υπουργείων για επικοινωνιακή προβολή.

Η λίστα έχει ως εξής:

  • Ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας 520 χιλιάδες ευρώ
  • Ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης 962.794,70 ευρώ
  • Ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτης 325.000 ευρώ
  • Δήμος Πάρου 81.587,12 ευρώ
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 1.990.600 ευρώ
  • Ειδική υπηρεσία διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 343.000 ευρώ
  • Ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος ανταγωνιστικότητα επιχειρηματικότητα και καινοτομία του υπουργείου ανάπτυξης 100.000 ευρώ
  • Δήμος Αρταίων 254.688 ευρώ
  • Ειδική υπηρεσία στρατηγικής σχεδιασμού και αξιολόγησης της εθνικής αρχής συντονισμού ΕΣΠΑ του υπουργείου ανάπτυξης 47.120 ευρώ
  • Ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους 74.400 ευρώ

Πέρα από το προεκλογικό άρωμα που δίνει η μεταφορά τόσο μεγάλων ποσών για επικοινωνιακές καμπάνιες σε δήμους και περιφέρειες υπάρχει και ένα τουλάχιστον ποσό που ξεχωρίζει.

Και αυτό είναι το σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για λογαριασμό του Ιδρύματος νεολαίας και δια βίου μάθησης. Σε αυτό είναι πρόεδρος, ο διατελέσας την περίοδο 2016-2019 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Κωνσταντίνος Δέρβος

Όλες οι λίστες μαζί αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ

Πριν λίγους μήνες υπήρξε μεγάλος πολιτικός κρότος για τη λίστα 20 εκατομμυρίων ευρώ σε μέσα ενημέρωσης ενώ αργότερα ακολούθησαν άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και μηνύματα που αφορούσαν τον κορονοϊό.

Ακολούθησε μία λίστα 18,5 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο υγείας για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών και τώρα αυτά τα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται λοιπόν σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία που δημοσιεύει τα στοιχεία μία λίστα διανομής διαφήμισης μέσω περιφερειών δήμων και διευθύνσεων υπουργείων.

Λίστα προβολής 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει όπως ανακοινώθηκε και η Περιφέρεια Αττικής για ενημερωτικές καμπάνιες. Και στις άλλες 12 Περιφέρειες της χώρας έχουν εκπονηθεί πάντως μικρά η μεγαλύτερα προγράμματα προβολής. Και να σκεφτεί κανείς ότι ούτως ή άλλως ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης μέρα νύχτα ενημερώνουν λεπτομερώς για την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης . Άρα οι λίστες κυρίως θα …ενημερώσουν τα λογιστήρια των μέσων ενημερωσης και τα ποσά υπερβαίνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μένει να δούμε τη νέα αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και τον τρόπο που θα …αξιοποιηθούν τα χρήματα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις