Εξελίξεις δρομολογούνται στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να καθαιρέσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ανακοίνωση του Κινήματος

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι παράλληλα και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα την ώρα που ανακοινώνονταν από τη Χαριλάου Τρικούπη οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος επρόκειτο να ανέβει στο βήμα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ. Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της κ. Γεννηματά.

Ψυχρότητα

Οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαν εισέλθει σε φάση ψυχρότητας μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του τελευταίου να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κινήματος. Όπως μεταδίδουν πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ήταν μια κίνηση που επιβλήθηκε και λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν ανάμεσα τους, για τη στρατηγική και τον προσανατολισμό του κόμματος. Δεν μπορεί, όπως λέγεται, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή να είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος. Γι’ αυτό άλλωστε για τη θέση του κ. Λοβέρδου επιλέχθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου κρατά χαμηλά τους τόνους, άλλωστε είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα χρόνου το πότε θα ανακοινωθεί και επισήμως η πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις