Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε μια αναφορά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Βέβαια, ξέρετε κ. Πρόεδρε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και έσπευσε να συμπληρώσει πως «το λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος, συνεχώς».

Σχολιάζοντας την αναφορά του δημοσιογράφου προς το πρόσωπό του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον κ. Χατζηνικολάου να ανακαλέσει έως αύριο το πρωί.

«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια. Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».


Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «παντελώς ανερμάτιστη» την κριτική που πολλές φορές ακούει επισημαίνοντας ότι παρ’ όλ αυτά δεν πρέπει να υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ευρώπης σήμερα, είπε και έδειξε έναν χάρτη με τα κρούσματα σε όλες τις χώρες. «Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μια παγκόσμια πανδημία;», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχόλια που του μετέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την τραγικότητα του να συγκρίνει κανείς θανάτους.

«Αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα δεν είναι αντιπολίτευση. Είναι απογοήτευση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παρέπεμψε στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Χατζηνικολάου εγκαλεί Ηλιόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, ο κ. Χατζηνικολάου είχε εγκαλέσει τον κ. Ηλιόπουλο, μετά από επιθέσεις που είχε δεχθεί ο δημοσιογράφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χατζηνικολάου με ανάρτησή του στο Twitter σημείωνε.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις