Ένα καυτό ερώτημα θέτει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης που αφορά στην Επιτροπή  Λοιμωξιολόγων: Έχουν καταλάβει τα μέλη της το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; 

Μετά και την έναρξη εισαγγελικής έρευνας ως προς τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση διαφαίνεται ότι θα αποδώσει μεν ευθύνες στους γιατρούς και κυρίως στα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης εξηγεί ότι το γεγονός ότι ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας «διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα» υποδηλώνει ότι αν τελέστηκε κάποιο αδίκημα, ύποπτοι τέλεσης είναι τα μέλη της Επιτροπής και όχι φυσικά η κυβέρνηση.

«Φαίνεται πως οι γιατροί της Επιτροπής θα λειτουργήσουν όχι μόνο σαν πρόσχημα λήψης όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά και ως «μπροστινοί» (ή «αυτοφωράκηδες» όπως λέμε μεταξύ μας) για τυχόν ποινικές ευθύνες. Έχουν καταλάβει τα μέλη της Επιτροπής το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Η ανάρτηση του κ Καμπαγιάννη, ως έχει

Η πληροφόρηση από τα ΜΜΕ είναι ότι ο φάκελος της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών, λόγω καθυστέρησης στη λήψη μέτρων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς από Covid-19, «διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα».

Δηλαδή, λένε οι εισαγγελικές αρχές, αν τελέστηκε ποινικό αδίκημα, ύποπτοι τέλεσης είναι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και όχι η κυβέρνηση. Φαίνεται πως οι γιατροί της Επιτροπής θα λειτουργήσουν όχι μόνο σαν πρόσχημα λήψης όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά και ως “μπροστινοί” (ή “αυτοφωράκηδες” όπως λέμε μεταξύ μας) για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Έχουν καταλάβει τα μέλη της Επιτροπής το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Έχουν καταλάβει ότι το επόμενο βήμα είναι η κλήση του κ. Σωτήριου Τσιόδρα για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις