Στο MEGA μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας πως οι προσλήψεις και οι προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ θα υποστούν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Βορίδης σημείωσε πως αντί ο κάθε φορέας να διενεργεί δική του προκήρυξη και προγραμματισμό, θα υπάρχει κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων.

«Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή. Θέλουμε να παντρέψουμε τον ετήσιο προγραμματισμό με τον ετήσιο διαγωνισμό που θα είναι γραπτός και οργανωμένος», δήλωσε σχετικά ο Μάκης Βορίδης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μοριοδότηση θα προκύπτει με μεγαλύτερο συντελεστή τον γραπτό διαγωνισμό, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα πτυχία.

Κατόπιν πρόσθεσε πως θα προβλέπεται συνέντευξη για πρόσληψη σε «ειδικές κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες», με απόφαση του ΑΣΕΠ, ενώ παρέθεσε και το στοιχείο των 193 αλλαγών στον αρχικό νόμο του Συμβουλίου από το 2000.

Απαντήσεις στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τον αριθμό μετακλητών υπαλλήλων αλλά και τον αριθμό αυτών να αγγίζει τους 300 θέλησε να δώσει ο υπουργός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που ψήφισε την μείωσή τους.

«Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρετούντες σε υπουργεία επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1100 και επί ΝΔ 918. Οι υπηρετούντες σε βουλευτές επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 580, επί ΝΔ είναι 560. Υπήρξε αύξηση στους μετακλητούς των δημάρχων λόγω ενός νόμου που ψηφίστηκε» επισήμανε, και κατόπιν συμπλήρωσε πως «To 2011 ως υπουργός μπορούσα να έχω 18 μετακλητούς. Τώρα ένας υπουργός παίρνει 10. Μειώθηκαν κατά δύο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η συζήτηση για εκλογές έχει κλείσει

Ο κος Βορίδης θέλησε να διευκρινίσει σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως αυτό το ζήτημα έχει κλείσει νωρίτερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως:

«Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το πρόσωπο με την ημερομηνία των εκλογών. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι σημαντική διαφορά υπέρ της ΝΔ. Να αισιοδοξήσω μαζί σας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τις επιπτώσεις την πανδημίας και εν συνεχεία θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας. Γιατί μια κυβέρνηση, με πολύ ισχυρή εμπιστοσύνη, να μη προχωρήσει στην ανάταξη της οικονομίας, ενώ θα έχει το μισό της θητείας της μπροστά της, και να πάει σε εκλογές μετά από δύο χρόνια;».

«Ο Πολάκης έχει φαντασιώσεις»

Ο υπουργός δε δίστασε να αναφερθεί και στην κριτική που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη με στόχο την προσέλκυση «ακροδεξιών πυρήνων της ομογένειας», και να χαρακτηρίσει ”φαντασιώσεις” τα όσα λέχθηκαν. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον ένοπλο αγώνα του κ. Πολάκη. Πρέπει να σεβόμαστε τις φαντασιώσεις του καθενός. Τι να πω» σχολίασε, ενώ υπογράμμισε πως ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα ψήφου στους απόδημους ψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις