“Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης” αναφέρει. “Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου”, τονίζει.

Και καταλήγει: “Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή”.

Δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

«Η αποκάλυψη της…

Posted by Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού on Saturday, January 16, 2021

Αυγενάκης: Προανήγγειλε πειθαρχικές ενέργειες

Ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως η καταγγελία “επιβάλλεται να ενεργοποιήσει άμεσα όλα τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα. Και η εξέλιξή της να συμβαδίσει με τα ποινικά, που ήδη επιλαμβάνονται“. Και πρόσθεσε: “Ώρα να σπάσει η ανοχή και η σιωπή τέτοιων ζοφερών συμπεριφορών και στους αθλητικούς χώρους”.

Ρεπορτάζ της Καθημερινής, αναφέρει πως η καταγγελία εναντίον παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε μία αμφιλεγόμενη ανακοίνωση η οποία μάλιστα αφήνει αιχμές για το θύμα. Αναφέρει μεταξύ άλλων: “Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις