Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Instagram το βράδυ της Παρασκευής,  απαντώντας και στο πρώτο κύμα “στοχοποίησης” της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά την καταγγελία της, ειδικά σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέροντας: “Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μια γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή”.

“Ας δούμε κατάματα τις παθογένειες του αθλητισμού”

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής, που σχολιάζει και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία περιγράφει τον καταγγελλόμενο βιασμό ως ένα “δυσάρεστο περιστατικό”.

Αναφέρει η ανακοίνωση: “Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από αθλητικό παράγοντα μας αφορά όλους. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, αλληλεγγύης, αξιών και όχι σχέσεων εξουσίας κι εκμετάλλευσης παιδιών, νέων ανθρώπων και γυναικών, που συντελούν σε εγκληματικές συμπεριφορές. Διότι, ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι «δυσάρεστο περιστατικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών”.

Αιχμές για Αυγενάκη

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: “Η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της προσωπικής κακοποίησης αφορά μόνο στο θύμα και την ψυχολογική του ετοιμότητα. Μέχρι την εξάλειψη των ανδροκρατικών στερεοτύπων, που δυστυχώς ενεδρεύουν στον ελληνικό αθλητισμό, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.  Ειδικά στις μέρες μας που ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών”.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Η υπόθεση πήρε τη μορφή “χιονοστιβάδας” αφού κι άλλες αθλήτριες προχώρησαν σήμερα σε ανάλογες καταγγελίες για κακοποίηση, ενώ υπήρξε μία παραίτηση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Οι τελευταίες εξελίξεις, αφορούσαν στην αποκάλυψη του προσώπου που περιέγραψε ως “Χ” η Σοφία Μπεκατώρου και η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας από την Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος επιφυλάχτηκε να απαντήσει και δήλωσε πως θα συμβουλευτεί τον δικηγόρο του πριν τοποθετηθεί δημόσια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις