Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε στις 8:30 το πρωί, σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη χώρα, στις 27 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι, ενώ δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω της κακοκαιρίας.

Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 φτάνει τις 80.000.

Tweet στα ελληνικά από την Φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε την εξέλιξη της διαδικασίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει…και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά! Στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Χίο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λαμβάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Ο εμβολιασμός μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19».

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα ελληνικά νησιά

Σε 18 νησιά της Ελλάδας ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, ενώ μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να μεταφερθούν σε ακόμη 13 νησιά οι πρώτες δόσεις του φαρμάκου.

Σε ποια νησιά ξεκίνησε ο εμβολιασμός: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Κως, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Κύθηρα, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος.

Σε ποια νησιά θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός έως το τέλος Ιανουαρίου: Θάσος, Μύκονος, Πάρος, Αίγινα, Άνδρος, Τήνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος, Σαλαμίνα, Πόρος, Σπέτσες και Καστελλόριζο.

«Για τα υπόλοιπα νησιά έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, για τη μεταφορά ακόμη και στα πολύ μικρά νησιά, από τις ένοπλες δυνάμεις, την πολιτική προστασία και το λιμενικό, ώστε έως μέσα Φεβρουαρίου να έχουμε μεταφέρει εμβόλια σε όλα τα σημεία της Ελλάδος», επισήμανε σε ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις