Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζεται για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εκλέξει αύριο Τρίτη 19/1 το νέο γενικό γραμματέα της Γιάννη Μπούγα.

Η συνεδρίαση κρίνεται σημαντική δεδομένου ότι θα γίνει μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και με στόχο να κρατηθούν «ζεστοί» οι βουλευτές που δεν υπουργοποιήθηκαν και θα πρέπει στις περιφέρειες τους να τραβήξουν το βάρος της στήριξης του κυβερνητικού έργου.

Δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών μέσα στο έτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να πυκνώσει τις επαφές του τόσο με τους βουλευτές αλλά και ευρύτερα τη βάση του κόμματος.

Συνάντηση με Θεοδωρικάκο

Με διάθεση να κλείσει κάθε πιθανό μέτωπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Τάκη θεοδωρικάκο.

Στην πραγματικότητα η συνάντηση έγινε προκειμένου να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις καθώς η σχέση Μητσοτάκη θεοδωρικάκου έχει βάθος ετών και συνετέλεσε στην άνοδο του σημερινού πρωθυπουργού στην εξουσία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μέσα σε καλό κλίμα έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την αρχική του αντίδραση να μην αναφέρει τον Πρωθυπουργό στην πρώτη δήλωση του μετά την αποχώρηση από το υπουργείο.

Η όποια παρεξήγηση θεωρείται λήξασα και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος θα αξιοποιηθεί με τρόπο που θα φανεί δημοσίως σύντομα.

Μητσοτάκης με Γιάννα Αγγελοπούλου

Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της ανάκαμψης, την άνοιξη ταυτόχρονα με την αναμενόμενη ύφεση της πανδημίας, θέλουν να είναι στη Νέα Δημοκρατία οι εκδηλώσεις της επετείου της Επανάστασης από την «πρωτοβουλία Ελλάδα 2021».

Αναμφισβήτητα τόσο η πρωτοβουλία όσο και οι εορτασμοί θα έχουν υπερκομματικό χαρακτήρα πλην όμως μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος και στην τόνωση του “εθνικού αισθήματος” που είναι απαραίτητο για το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και εκπροσώπους όλων των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στο σχεδιασμό προκειμένου να δοθεί ώθηση στις προετοιμασίες των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις