Μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της GPO δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στα βασικότερα ευρήματα της δημοσκόπησης ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δείκτης απαισιοδοξίας των πολιτών για την οικονομία αφού το 43% θεωρεί πως η οικονομική του κατάσταση θα παραμείνει ίδια ενώ το 36,3% ότι θα χειροτερέψει και μόνο το 19,6% περιμένει βελτίωση των προσωπικών του Οικονομικών.

Απόλυτη στασιμότητα υπάρχει σε σχέση με τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων.

Δυσαρέσκεια για τον ρυθμό εμβολιασμού

Το 49,4% των πολιτών δηλώνει δυσαρέσκεια από τον τρόπο και το ρυθμό με τον οποίο οργανώνει την διαδικασία η κυβέρνηση.

Το 71% δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει το εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες με το ποσοστό όσων είναι αρνητικοί να είναι σχετικά μειωμένο.

Μικρή φθορά για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κέρδη για τα μικρότερα κόμματα

Στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με την δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 13,9 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 37,2% από 37,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,3% από 24,3% το Κίνημα αλλαγής 6,2 από 6,4%, το ΚΚΕ 6,1% από 5,5% η Ελληνική Λύση 4% από 3,6% και το Μερα25 να ανεβαίνει στο 3%.

Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει από τους πολίτες μία στάση αναμονής και μία μικρή φθορά της κυβέρνησης που δεν την εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος παρουσιάζει ακόμα χαμηλή συσπείρωση), αλλά τα μικρότερα κόμματα που είναι στη Βουλή χωρίς να έχουμε εικόνα τι γίνεται με τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Σε περίπτωση πάντως πρόωρων εκλογών θα έχουν ενδιαφέρον οι οποίες μετατοπίσεις αλλά και η επίδραση της πόλωσης που θα προκύψει.

Όλη η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις