Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καμινίων, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ελευθερία“. Είπε πως η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Πρόσθεσε πως έχουν εμβολιαστεί πάνω από 140.000 πολίτες.

“Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων – ως γνωστόν – είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο” ανέφερε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των δομών υγείας για το έργο του, ενώ τόνισε πως οι συγκινητικές εικόνες με τους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται συνοδευόμενοι από συγγενείς τους προσωποποιούν το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας, ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου. Ο διευθυντής, Παναγιώτης Κωνσταντάκος, ανέφερε: “Κάθε μέρα αυξάνονται οι προσελεύσεις των πολιτών και θα φτάσουμε εντός της επόμενης εβδομάδος – απ’ ότι φαίνεται από το σύστημα των ραντεβού – στα 200 άτομα”. Από την πλευρά του, ο συντονιστής της εμβολιαστικής μονάδας, Κωνσταντίνος Κανταρζής, είπε: “Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο και πραγματικά είναι η καλύτερη ανταμοιβή.  Πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που είμαστε εδώ για να το προσφέρουμε αυτό”.

Μήνυμα Κικίλια μέσω Twitter

Στο μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δημοσίευσε μέσω Twitter ένα σποτ του ΕΟΔΥ, στο οποίο μιλά μία νοσηλεύτρια, με αφορμή τον έναν χρόνο από την πανδημία. “Η Σοφία είναι νοσηλεύτρια επιτήρησης Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μιλάει μέσα από την καρδιά της, «με λογισμό & μ’ όνειρο»” ανέφερε ο υπουργός στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις