Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία».

Στην ανακοίνωση με τίτλο: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τα παρακάτω: «Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους».

Τονίζει ότι «η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα», ενώ τέλος υπογραμμίζει ότι «οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Συνέντευξη στην Καθημερινή

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή μιλά για τις διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες όπως λέει «ακυρώνουν» πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα προειδοποιεί ότι η επόμενη αιχμή της τουρκικής απειλής  θα είναι η Θράκη ενώ για την πιθανή προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης κράτα αποστάσεις λέγοντας ότι επί της ουσίας «δεν μπορεί να υπάρξει κοινό πλαίσιο προσφυγής και θα συρθούμε στη Χάγη υπογράφοντας πριν συνυποσχετικό με την Τουρκία». Αναφέρεται και στη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως «δεν λύθηκε κάποιο πρόβλημα αλλά μετασχηματίστηκε σε πιο επικίνδυνο καθώς η διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή δεν ανακόπηκε αντιθέτως ενισχύθηκε». (Διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις