Ολοκληρώθηκε την Κυριακή με επιτυχία το Α’ Ιδρυτικό-Διαδικτυακό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα, που οργανώθηκε στην πλατφόρμα ZOOM και αναμεταδιδόταν από το κανάλι του κόμματος στο YpuTube.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στο Συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα κι από τα «αδελφικά» φιλοζωικά κόμματα.

To πάνελ με τους εκπροσώπους των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25

Τη ΝΔ εκπροσώπησε η συμβολαιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Δημήτρης Καρακώστας, μέλος της Γραμματείας του τομέα Αγροτικής Πολιτικής, το ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Μπαρμπαρέσος, μέλος της Γραμματείας του τομέα Περιβάλλοντος και το ΜέΡΑ25 ο Βουλευτής Κρίτων Αρσένης και ο φαρμακοποιός Γιάννης Χαραλαμπάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Επίσης το συνέδριο χαιρέτισε η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ)

Η Vanessa Hudson, ηγέτης του βρετανικού Animal Welfare Party

Μήνυμα στο Συνέδριο απέστειλαν η Γερουσιαστής Christine Teunissen του ολλανδικού Partij voor de Dieren, o Peter Verhaegen, αντιπρόεδρος του βελγικού DierAnimal, η Vanessa Hudson, επικεφαλής του βρετανικού Animal Welfare Party, o Cristiano Ceriello, πρόεδρος του ιταλικού Partito Animalista Italiano, η Carol Johnson, επικεφαλής του ιρλανδικού Party for Animal Welfare

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου συνδέθηκε ζωντανά με το ZOOM του συνεδρίου και αφού χαιρέτισε συνομίλησε σε ευχάριστο κλίμα με τα μέλη του αδελφικού ελληνικού κόμματος.

H Christine Teunissen, Ολλανδέζα γερουσιαστής και No.2 του φιλοζωικού κόμματος Partij voor de Dieren (PvdD), που αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ την κοινοβουλευτική του παρουσία στις εκλογές του Μαρτίου

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Από το βήμα του Συνεδρίου απηύθυναν τον λόγο τα μέλη των Θεσμών του Κόμματος (Πανελλαδικού και Συντονιστικού), αλλά και απλά μέλη, σε δύο συνεδρίες με τον τίτλο «τα μέλη έχουν τον λόγο».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

O Peter Kalmström εκθέτει τα περιβαλλοντικά προβλήματα της κτηνοτροφίας

Ο Peter Kalmström, Σουηδός εκπαιδευτικός και μέλος του σουηδικού κόμματος Djurens Parti έδωσε διάλεξη με τίτλο «Το πρόβλημα και η λύση» και θέμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον.

Η Διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου και η Μαιευτήρας Βασιλική Σκαλαφούρη με τη συντονίστρια Χριστίνα Παπή στο πρώτο πάνελ με θέμα «υγεία και τη φυτική διατροφή»

Η Διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου και η Μαιευτήρας Βασιλική Σκαλαφούρη και στη συνέχεια η υποψήφια διδάκτορας Περιβαλλοντικής Χημείας Ελένη Πρίφτη συζήτησαν με την ιατρό Χριστίνα Παπή με θέμα «Υγεία και Φυτική Διατροφή – Τα οφέλη της φυτοφαγίας, με απλά λόγια».

Η Δρ. Περιβαλλοντικής Χημείας Ελένη Πρίφτη με τη συντονίστρια Χριστίνα Παπή στο δεύτερο πάνελ με θέμα «υγεία και τη φυτική διατροφή»

Επίσης, στο στρογγυλό τραπέζι «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης», οι αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit) και Αλέξανδρος Φωτεινός (πρωταθλητής στο Δυναμικό Τρίαθλο μίλησαν με την Νταϊάνα Φακιολά για το πώς η φυτοφαγία τους διευκολύνει στις αθλητικές τους επιδόσεις.

Το στρογγυλό τραπέζι «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης», με τους αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit) και Αλέξανδρο Φωτεινό (πρωταθλητή στο Δυναμικό Τρίαθλο και τη συντονίστρια Νταϊάνα Φακιολά

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Το συνέδριο εξέλεξε ομόφωνα ως Επικεφαλής την ιατρό Χριστίνα Παπή και τον ιδιωτικό υπάλληλο Δημήτρη Πέτρου.

Στο Συντονιστικό εξελέγησαν η δικηγόρος Έλενα Δέδε, ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης, η εκπαιδευτικός και μεταφράστρια Νταϊάνα Φακιολά και η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ψηφιστεί διαδικτυακά το Πανελλαδικό του κόμματος με μέλη τις/τους Βιολέττα Βάλτσικ (δικηγόρο), Μαρία Δαλαμάγκα (καθηγήτρια χορού), Έλενα Δέδε (δικηγόρο), Λεωνίδα Θεοδουλίδη (προϊστάμενο ΤΠΕ στον Δήμο Παύλου Μελά), Γεωργία Καρυδάκη (δικηγόρο), Φωτεινή Κατσιμίρη (εκπαιδευτικό), Ιωάννη Κοσμάτο (εκπαιδευτικό-λυκειάρχη), Φρανκ Μάγερ (προγραμματιστή-αναλυτή), Αλέξιο Μαντζώρο (αστυνομικό), Χριστίνα Παπή (ιατρό), Δημήτρη Πέτρου (ιδιωτικό υπάλληλο), Νίκο Ράπτη (εκπαιδευτικό), Ρόζα Ρούσσου (πρόεδρο ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ), Αστραδενή-Μαρία Σκούρτα (ιδιωτική υπάλληλο), Άννα Σπαή (δικηγόρο), Μυρτώ Τζώρτζου (δημοσιογράφο), Νταϊάνα Φακιολά (εκπαιδευτικό-μεταφράστρια), Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ (δημοσιογράφο-τηλεπαρουσιάστρια).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι νέοι Επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή και Δημήτρης Πέτρου. Ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Γεωργίου (Greek Vegan Magazine), Γιώργος Καραμέρος (Flash.gr), Σταματίνα Σταματάκου (ΣΚΑΪ), Μυρτώ Τζώρτζου (PetPet.news) η ραδιοφωνική και μουσική παραγωγός Μαρία Ρεμπούτσικα (ΕΡΑ) .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις