«Η φτώχεια πολιτικής της Κυβέρνησης την οδηγεί σε τραγελαφικές και κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι παλινωδίες της μπορεί να προσφέρονται για επιθεωρησιακό θέαμα, αλλά δυστυχώς δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Αλαλούμ και με τις απαγορεύσεις για συγκεντρώσεις και συνωστισμούς. Από την μια ψάχνει με πρωτοφανή προχειρότητα να βρει τρόπο να περιορίσει τον συνωστισμό στην Ερμού και από την άλλη εμφανίζει ως ελάφρυνση μια νέα αστυνομική απόφαση που τώρα επιτρέπει συγκεντρώσεις 99 ατόμων και τις απαγορεύει όταν γίνουν 101», συμπληρώνει.

«Όταν βέβαια δεν απειλεί με ποινές και τιμωρίες τους νέους, κατά το πρότυπο της Υφυπουργού Παιδείας. Επικαλείται μάλιστα εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που οι ίδιοι αμφισβητούν. Οφείλουν να σοβαρευθούν και να παρουσιάσουν επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής.

Οικονόμου: Μέτρο χαλάρωσης το όριο 100 ατόμων στις συγκεντρώσεις

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για ευνοϊκό μέτρο. Μιλώντας τόσο στον ΑΝΤ1 όσο και στο MEGA, στάθηκε ιδιαιτέρως στο όριο των 100 ατόμων σε δημόσιες συγκεντρώσεις, αφού το μέχρι τώρα πλαφόν ήταν τα 9 άτομα.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, διευκρίνισε πως, όπως και στις άλλες δραστηριότητες, έτσι και στις συγκεντρώσεις «επιτρέπεται να κάνουμε ένα άνοιγμα», ενώ απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη μικρή χρονική ισχύ του μέτρου, είπε πως όπως συμβαίνει και στις άλλες περιπτώσεις, θα αποφασίζεται η παράταση ή αναστολή του μέτρου κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Προσπαθούμε να βρούμε μία κανονικότητα και στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως πλέον επιτρέπεται «στο πλαίσιο του νέου νόμου κι όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες σε ομάδες ανθρώπων να διαδηλώσουν».

Ερωτηθείς αν το μέτρο έχει στόχευση το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου, σημείωσε πως πρέπει να πάψει να υπάρχει καχυποψία: «Θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν» με κανόνες προστασίας, επισήμανε. 

«Εκείνο που χρειάζεται είναι να αποφεύγουμε το συνωστισμό», είπε ενώ ερωτηθείς αν αφορά στη συγκέντρωση μαθητών σε πλατείες είπε ότι η απόφαση του αρχηγού αναφέρεται στις δημόσιες συναθροίσεις και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις