Το ζήτημα της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα απασχολεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αρμόδιοι του οποίου αναζητούν την ”χρυσή τομή” για την ακίνδυνη πραγματοποίησή της. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε ένα κομβικό σημείο, κατά το οποίο οι προβλέψεις των ειδικών και επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα είναι δυσοίωνες, αναζητείται μια λύση που θα συνάδει με τις δυσμενείς αυτές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις πρώτες σχετικές συζητήσεις, προτείνεται η διεξαγωγή της κανονικά στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, την 25η Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ωστόσο η διεξαγωγή της θα κριθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας, ιδιαίτερα σε μια φάση της πανδημίας όπου οι αρμόδιοι κάνουν λόγο ακόμη και για τρίτο lockdown. Άλλωστε, η αρχική εισήγηση των επιστημόνων ήταν να μην τελεστεί στρατιωτική παρέλαση, ή να αποφασίσουν οι αρμόδιοι για την πραγματοποίησή τους, κρίνοντας από τα δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», έχει γίνει λόγος για πρόσκληση σε προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, σε μια ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τις των τρεις μεγάλες δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο προηγούμενες παρελάσεις, τόσο αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όσο και εκείνη της 25ης Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκαν, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες από τον  «Βηματοδότη», στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης και τέσσερα Rafale της γαλλικής L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15. Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις