«Η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Ευτυχώς και για την χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο», επισημαίνει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφορικά με τις υποθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και της Folli Follie που πήραν το δρόμο της Βουλής μέσω δικογραφιών.

«Σε ό,τι αφορά την δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε και εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία», προσθέτει ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Σήμερα, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εμφανίζεται επιτέλους μετά από δύο μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να μας μιλήσει για τα διπλά βιβλία, για τα ορφανά κρούσματα, για τις ανεπάρκειες και τις αστοχίες της κυβέρνησης, που στοιχίζουν και στην οικονομία και στοιχίζουν και ανθρώπινες ζωές. Και κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες, οι οποίες ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης.

Η μεν πρώτη, που αφορά τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συνήγορο τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτή η υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι προφανής η πολιτική της στόχευση. Σε ό,τι αφορά την δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε και εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι προφανής, λοιπόν, η στόχευση και είναι προφανής και η επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Ευτυχώς και για την χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στη δικογραφία για την υπόθεση Καλογρίτσα που εμπλέκει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Παππά, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την μήνυση του ίδιου του Καλογρίτσα και τις καταθέσεις δύο υπαλλήλων του. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ έχουν ποντάρει όλα τους τα λεφτά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έστειλε το σχετικό φάκελο στη Βουλή, αφού κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός, η οποία θα αποφασίσει για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά. Το αν θα γίνει εξεταστική θα το αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Mε βάση τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Νίκου Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας – ο οποίος έχει συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο – τον κατηγορεί για ηθική αυτουργία, επειδή δήθεν τον παρέσυρε σε εικονικές συναλλαγές με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC (με έδρα την Ελλάδα). Η εν λόγω υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας με τελεσίδικη απόφαση της ελβετικής Δικαιοσύνης, που δε δέχτηκε τα περί παρασυρμένου και τα περί εικονικών αναλήψεων έργου, κλήθηκε να καταβάλει 3 εκατ. ευρώ, που όφειλε, στην εταιρεία, ενώ και το Μονομελές Πρωτοδικείο ζήτησε να κηρυχθεί εκτελεστή η απόφαση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την υπόθεση της Folli Follie, τη δικογραφία την υποβαθμίζουν ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει κάτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις