Κατηγορηματικά διαψεύδει ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας αναφορές του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί αιτήματος του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για απομάκρυνσή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

EUROKINISSI

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αναφορά του κ. Κοτζιά, σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει:

«Ουδέποτε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ή οποιοσδήποτε άλλος, μου ζήτησε να αποπέμψω υπουργό της κυβέρνησής μου και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εξωτερικών».

Τι δήλωσε ο Κοτζιάς στον Φιλελεύθερο

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 7/2 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη έδωσε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου και στην Νικολέττα Κουρούσιη διαμηνύοντας  πως η Άγκυρα με τη συνδρομή του Λονδίνου δεν θέλουν να ληφθεί υπόψη στην Πενταμερή το κεκτημένο του Κραν Μοντάνα. Σημειώνει επίσης ότι η Τουρκία θέλει να εμφανίσει τη συνομοσπονδία ως συμβιβασμό.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επιθέσεις που δέχτηκε από Κύπριους πολιτικούς, ενώ σχολιάζει για πρώτη φορά τις αναφορές στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζήτησε από τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την απομάκρυνσή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Άντρος Κυπριανού

Η επίμαχη ερώτηση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε τις αναφορές στο βιβλίο σας, σύμφωνα με τις οποίες ζήτησε την απομάκρυνσή σας, ως «αναληθή κουτσομπολιά». Πώς απαντάτε;
-Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι να διαψεύσει την ουσία, ότι, δηλαδή, ζήτησε από τον Τσίπρα την απομάκρυνσή μου από τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Τον ενοχλούσε, που έθετα το ζήτημα των εγγυήσεων και της κατοχής. Στη Γενεύη διέδιδε ότι η πολιτική μου δεν εκφράζει την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το έκανε; Εκείνος γνωρίζει.

Στο βιβλίο, και μάλιστα σε υποσημείωση -και σε αυτήν παρεμπιπτόντως- αναφέρω ότι έκανε αυτή την κρούση στον Τσίπρα «συνοδευόμενος από τον Κατρούγκαλο» πριν καν «τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Εκείνος διατείνεται ότι δεν είχε δει ποτέ τον Κατρούγκαλο πριν το 2019 που έγινε υπουργός, κάτι ολοφάνερα μη αληθές. Ο Κατρούγκαλος ήταν στη Γενεύη ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και έκανε εκεί, μαζί με τον Καλπαδάκη, συναντήσεις μαζί του.

Το κύριο ψευδές επιχείρημα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, προκειμένου να αποφύγει την αλήθεια, είναι ότι δεν πήγε μετά τη Γενεύη στην Αθήνα ως τάχα γράφω. Μα πουθενά δεν λέγεται στο βιβλίο ότι αυτός πήγε στην Αθήνα για να κάνει την κουβέντα. Στήνει μια ψευδή πληροφορία, για να την «κατατροπώσει» μόνος του. Το βιβλίο σημειώνει με σαφήνεια ότι αυτό συνέβη «πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί η αλήθεια, αλλά όχι οι προκλητικές πράξεις.

Με πληροφορίες από  hellasjournal  και ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις