«Τα πανεπιστήμια θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την επέμβαση της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021. «Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή. Παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι αυτό το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία, και συλλήψεις. Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας αναφέρει: «Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις