Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» παραχώρησε συνέντευξη σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Ραγκούσης, επιμένοντας ότι ο κ. Χαρδαλιάς οφείλει να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την τέλεση βάπτισης στην οποία συμμετείχε ο Α. Γεωργιάδης.

Kάποτε λέγαμε ότι κάτι που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα ισχύει ότι η βάφτιση αυτή που πραγματοποιήθηκε με νονό τον κύριο Γεωργιάδη δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε ηθική είπε ο κ. Ραγκούσης.

Θα περιμένουμε τις απαντήσεις, γιατί τα ερωτήματα μας πήραν ήδη δημοσιότητα, άρα ο κύριος Χαρδαλιάς είναι υποχρεωμένος σήμερα να τοποθετηθεί. Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ζητήσει συγνώμη, δεν έχει αναγνωρίσει λάθος, δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της για τη βάφτιση Γεωργιάδη, ούτε ο κύριος Γεωργιάδης ότι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Χαρδαλιάς .

Άρα, εμείς μεν κινηθήκαμε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, γιατί έπρεπε να το κάνουμε, γιατί ζητάμε και έγγραφα εκτός των άλλων να δοθούν στη δημοσιότητα.

Εμείς ζητούμε κοινοβουλευτικά, αλλά και δημοσίως σήμερα από τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος υποχρεούται -και μέχρι σήμερα είναι προσεκτικός- να δώσει τι​ς απαντήσεις σε 4 ερωτήματα:

1) Ποια είναι η νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα να εκδοθεί μια τέτοια ειδική άδεια για την πραγματοποίηση του μυστηρίου της βάφτισης;

2) Πόσες τέτοιες άδειες έχουν δοθεί; Έχει δοθεί μόνο μία κατ´ εξαίρεση για τον κύριο Γεωργιάδη και το άλλο κρατικό στέλεχος της επιλογής του κυρίου Μητσοτάκη; Έχουν εκδοθεί άλλες πόσες είναι το δεύτερο ερώτημα.

3) Επειδή ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο, το οποίο δεν έχει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου πάνω-δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο που δε μνημονεύει τον αριθμό πρωτοκόλλου στην αρχή του εγγράφου- ούτε καν μνημονεύει τις διατάξεις με βάση τις οποίες έχει αυτό το έγγραφο εκδοθεί.

4) Ζητούμε και τον αριθμό πρωτοκόλλου και την αίτηση που κατά τ’ άλλα ο κύριος Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι έχουν υποβάλει οι γονείς, για να πάρουν αυτή την εξαιρετική άδεια, που εμείς δε γνωρίζουμε να προβλέπεται από κάποια διάταξη νόμου, όπως και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε το ίδιο πράγμα και άρα λοιπόν να απαντήσουν σ´ αυτά τα 4 ερωτήματα .

Επαναλαμβάνω για μια υπόθεση που φαίνεται ότι δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική και για την οποία δεν έχουν αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν έχουν κάμει καμία αυτοκριτική, δεν έχουν ζητήσει καμία συγγνώμη.

Υποχρεωτικά η ερώτηση πηγαίνει στον κ. Χρυσοχοΐδη για λόγους κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαντά ο κ. Χαρδαλιάς ως αρμόδιος Υπουργός.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν ο κ. Χαρδαλιάς σήμερα να μην απαντήσει.

Αυτά τα ερωτήματα δεν τα έχουμε μόνο εμείς, τα έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα έχουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις