Σε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία βρίσκονται οι μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ με τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, καθώς υπήρξε αβεβαιότητα για το αν οι ίδιοι δικαιούνται self test, όπως και όλοι οι μαθητές κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με δύο κυβερνητικά στελέχη που απάντησαν στη σχετική ερώτηση, τα self test θα διατίθενται μεν και σε αυτούς τους μαθητές, όμως ο τρόπος που θα γίνεται αυτό, δεν διευκρινίζεται.

Από τη μία πλευρά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε στον ANT1 και υποστήριξε ότι ήδη έχουν αρχίσει να συμπληρώνονται στην πλατφόρμα όλα τα ονόματα των καθηγητών, μαθητών, καθαριστριών και εργαζομένων στα κυλικεία τόσο των εσπερινών λυκείων όσο και των ΕΠΑΛ.

Εκτίμησε μάλιστα ότι σήμερα Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, όλα τα στοιχεία θα έχουν συμπληρωθεί και θα μπορούν να προμηθεύονται τα τεστ από τα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλούσε στο OPEN και απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε ότι οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα παραλάβουν τα τεστ από τους διευθυντές τους στο σχολείο μέσα στο σαββατοκύριακο για να μπορέσουν να είναι έτοιμοι τη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις