Αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Ν. Παππά, εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή εξώδικη δήλωση του Χρ. Καλογρίτσα, με την οποία ζητά να κληθούν για κατάθεση μέλη της οικογένειας Χούρυ, στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εξώδικη δήλωση που εστάλη στην προανακριτική επιτροπή από την «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, θεωρούνται «καθοριστικής σημασίας για την ανάδειξη της αλήθειας», οι κκ Σάμερ Χούρυ και Φουάντ Χούρυ, ως «άριστοι γνώστες της συμφωνίας που είχε συναφθεί σε πολιτικό επίπεδο». Διαβάστε εδώ αναλυτικά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτας

Στην εξώδικη δήλωση γίνεται επίσης αναφορά σε ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Φ. Χούρυ, που περιλαμβάνει τους κωδικούς «Λευκός Οίκος» και «White Porsha», και που παραπέμπουν, κατά την «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», σε πολιτικά πρόσωπα. Με την ίδια εξώδικη δήλωση ζητείται η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Σ. Χούρυ με τον Χρ. Καλογρίτσα (με τη συμμετοχή του Κυρ. Τόμπρα), καθώς και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Φ. Χούρυ με τον Κυρ. Τόμπρα. «Άλλως είναι ηλίου φαεινότερον [..] ότι η άνω κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία», συμπεραίνεται στην ίδια εξώδικη δήλωση.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 αναμένεται να εξετάσει, τον πρώτο της μάρτυρα, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, αυτός θα είναι ο Κυριάκος Τόμπρας, και σε περίπτωση που θα παραμείνει σε καραντίνα, (μετά την εξέτασή του, την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, για κορονοϊό), στη θέση του θα προσέλθει ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας.

ΝΔ: Έκδηλος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων είναι έκδηλος», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές της συμπολίτευσης, απαντώντας σε αντίστοιχη δήλωση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν λόγο για υπαγόρευση «γραμμής» από τον κ. Καλογρίτσα στη ΝΔ.

Όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων»,  τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την εξώδικη δήλωση του κ. Καλογρίτσα τονίζουν ότι βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία της Προανακριτικής φιάσκο  και παρωδία. «Όπως μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

  • α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους
  • β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και
  • γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις