Απαντήσεις από την κυβέρνηση, ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ, τονίζοντας ότι έχουν περάσει 48 ώρες, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία σαφής απάντηση από την κυβέρνηση. Επισημαίνει μάλιστα ότι, άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα το ΥΠΕΞ για το συγκεκριμένο θέμα.

“Η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα έγινε ή δεν έγινε εντός της ελληνικής ΑΟΖ; Το περιστατικό είναι «θέμα της Γαλλίας» όπως λέει το Μαξίμου ή «και της Γαλλίας» όπως λέει το Υπουργείο Εξωτερικών; Έγινε σχετικό διάβημα από το Υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά; Υπήρξε τουρκικό διάβημα προς τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα; Η ειλικρίνεια αφορά μόνο τις δηλώσεις στην Άγκυρα; Στην Ελλάδα, μεταξύ μας, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με ειλικρίνεια;”, ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Ο διάλογος εγκλωβίζεται πάλι στη λογική «έρευνες που δεν είναι έρευνες» και «ερευνητικά που τα παίρνει ο αέρας», για χάρη εσωκομματικών κυβερνητικών ισορροπιών”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο λόγω ελληνικής δικαιοδοσίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με απάντηση του εκπροσώπου ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Παπαϊωάννου σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέροντας ότι «Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news».

Η Ελλάδα, τονίζει το ΥΠΕΞ, «εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας. Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις