Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Από τη βάση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρέθηκε, συνοδευόμενος από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, ο Ακάρ έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα.

Κατηγόρησε την χώρα μας για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική», παραχαράσσοντας την ιστορία, χάρτες και διεθνείς συμφωνίες. «Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις».

Όσον αφορά στους S-400, ανέφερε: «Δεν απειλούμε κανέναν με τους S-400», ενώ για την προσέγγιση της Άγκυρας με την Αίγυπτο, είπε: «Η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε επίσκεψή του στη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας του, είχε κατηγορήσει και πάλι την Ελλάδα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Ο Ακάρ είπε ότι ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται «μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και της ‘τδβκ’ στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Επισημαίνοντας την επιλογή του διαλόγου με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων και δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος», ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες. Τονίζοντας ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη, o Ακάρ δήλωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις